Gerincregeneráció/Tartásjavítás

 

Megpróbálhatom röviden leírni, bár nem szokott sikerülni :D 
 
Az egyértelműbb kommunikáció érdekében hívjuk ezt a lehetőséget "kezelésnek" ;) 
Több helyen integrált masszázsterápia néven is meg lehet ismerni, bár, ugye tudjuk, hogy ez alapvetően annyit jelent, hogy több dolog van összerakva a masszőr legjobb tudása szerint :) 
Tehát, bármi lehet... :) én is integrálok :D holisztikusan a testet, a lelket és a tudatot is dolgozom meg ;) a csontos és a "lágy részeket"... ennyi :D 

Ez a fajta érintés alapjaiban különbözik a masszázstól, mert
- nincs kötelező sorrend a fogásokat illetően (igazából kb. mindegy is, hogy hogyan fogok rá a szövetre, csak a kívánt eredményt érjem el)
- nem sablon alapján csinálom a dolgomat, ezalatt azt értem, hogy nem kötöm az ebet a karóhoz, hogy most akkor ha törik, ha szakad, jobb oldalon kell kezdeni és társai... de nem is a felületen mozgok ;) 
- nem diagnosztizálok!!! :) 
nincsenek képalkotó eszközeim, hogy bármit megállapítsak :P
- tengelyek mentén haladok, ha valami nincs a helyén, vissza... igazítjuk :D csapatmunka ;) 

Azért hozzátenném, hogy elég erős szeretet és jobbító szándék dolgozik bennem, viszont a saját példámból (is) okulva rá kellett jönnöm, hogy a tanáromnak igaza van azzal kapcsolatban, hogy mi a kezelést vállaljuk, nem a végeredményt, mivel emberek vagyunk, különböző képességekkel, készségekkel és hajlandóságokkal. Mindenki más ütemben és mértékben képes vagy akar változni, ezt én is kénytelen vagyok tiszteletben tartani (valahogy...), 
mert én sem vettem be anno minden kanyart ezzel a sorozattal... :/ 
Viszont iszonyúan csökönyös vagyok (ezért sem alkalmazkodott minden szövetem :D), úgyhogy a fent említett gondolatmenetet csak abban az esetben vagyok hajlandó nyugtázni, ha már 2x vagy 3x tutira beigazolódott :D 

Sokat morfondíroztam, hogy valamiféle mankónk legyen, hogy akkor most hogyan is néznek ki ezek az alkalmak és hányszor is kell találkoznunk, arra jutottam, hogy megosztom veletek, hogy nagyjából milyen tempóban haladok, miket érintek, így ti is tudni fogjátok, hogy időben hol járunk ;) 
1. alkalom
Teszteltem, megfigyeltem, hogy ha csontkovácsolással kezdek, sokkal eredményesebb a további munka, úgyhogy először azzal kezdjük :)
Ez elég fix, itt egy mixet fogtok kapni, ami ismerkedésnek nagyon jó, többfajta műfajból vannak benne fogások és még majdnem, hogy aludni is lehet közben :D 
A cél a gerinc mozgásképességének a visszaadása nyújtásokkal, szűkítésekkel, ringatással. 
Alapvetően minden arra reagál, ami alatt van (mivel a talpunkkal érintjük a talajt és az idegrendszerünk a talpunk ingerei alapján fog alkalmazkodni), ezért, ha a gerinceddel van gond, akkor nem az a legfontosabb, hogy célirányosan ahhoz nyúljak hozzá. Viszont, ha komolyabb céljaink vannak, szükségszerű, hogy a bizonyos alatta történő munkára rugalmasan tudjon rámozdulni ;) 
2. alkalom
Lábboltozat kezelés (mindkét-féle lúdtalp korrekciója) és a térd ki-be forgásai, amire fókuszálunk. Nagyjából a térdig jutok mindkét lábon az erre szánt másfél óra alatt, hát... nagyon izgi :) 
Gyakran hallom, hogy "olyan pontokon érintkezik a talpam a padlóval, amikkel eddig soha" :) Hát igen kérem, ez ilyen :) A súlypont is átkerül máshová, és könnyebbé válik a mozgás. Nagyon szeretik a vendégek ezeket az érzéseket :)
3. alkalom
Főleg combok, a medence kezelés előkészítése, változó, milyen tempóban haladunk, van, hogy a legmélyebb szövetek közül is tudok érinteni egyet-kettőt :)
4. alkalom
Medence kezelés (előre-, hátra-, és oldalra billenések, forgások), illetve a tempótól függően egy kis has. Ha lehet, ezt azért úgy időzítsétek, hogy másfél órával előtte már ne egyetek :) 
Lehet, hogy kluttyogni, morogni fog, ami engem abszolút nem zavar, de nektek furcsa lehet :D sokszor a kuncogások miatt nem lehet haladni, nem a fájdalom lassít :D 
Bár, ... szerintem a medence a legdurvább, ha az megvan, onnantól sétagalopp :) 
5. alkalom
Mellkas és lapockák, váll és kar. Ha billen, ha forog a felső test (mindenkinél csinál ilyet), ha nagyon zárt, ha túl nyitott és a lapockák közelítenek nagyon egymáshoz... vagyis, ha nem úgy állnak) ;) 
Gyúrós gyönyörűségeimnek írom, mert ők értik a poént :D hogy a "T-Rex kéz" :D 
na meg a sokkal szebb cickók is ebben a modulban készülnek ;) 
igazából az "ifaplató" is :) 
(igen, visszakerül neutrálisba a lapocka, megszűnik a trapéz túlhúzottsága és eszméletlen gyönyörűen fognak kirajzolódni az izmok!!!)
6. alkalom
A gerinc strukturális elváltozásai. Ezt gondolom, annyira nem kell részleteznem :P 
Nagyon izgalmas foglalkozás lesz, a lábakat erősen igénybe fogja venni, sorry, ha másnap izomlázzal keltek :D
Az eddigi összes munka azért volt, hogy ide elérjünk! :)
Iszonyú látványos dolgok tudnak történni ebben a másfél órában!!! :)

7. alkalom
Nyak és koponya, mint a gerincoszlop legfelső szakasza és annak a "koronája" ^.^
Az a korona, amit a gerincünk, mint lengéscsillapító a leginkább hivatott védeni funkciójának okán, mert ahogy éri a lábunk a talajt, az a rezgés nem elenyésző :/ 
De a gép előtt görnyedést és a táskacipeléshez alkalmazkodást, na meg a könyöklős autóvezetést is megsínyli... 

Mivel a nyak is a gerinc része és a forgásokra úgy reagált, ahogy, ezért visza kell igazítani, hogy előrefelé nézzetek :) 


 

Fontos!
- Mindenkinek más a tempója, nem biztos, hogy mindenkinek ez a bűvös 7-es lesz, ez csak egy ilyen iránymutató, hogy kb. mikor kb. hol szoktam járni :) 
/nem azért írtam, mert időhúzásra fogok játszani... inkább más stratégiát állítok fel/
- A sorozat nem kötelező, csak egy LEHETŐSÉG, aki szeretne élni vele, az kéri ;) 
Magam ellen beszélek a sorozattal, mert idővel kb. okafogyottá válhat a találkozónk, de ha mindig az első alkalmat csináljuk, mert az tényleg szupi, akkor az nem olyan hosszú távú :( visszajön a fájdalom, mert a gerinc "csak" reagál... 
- Minimum egy, maximum két hetente KELL találkoznunk, amíg szépen felépítjük és végigérünk. Több csoporttársam is mondta, hogy ők is azt figyelték meg, hogy két héten túl már nem tudunk úgy haladni, mert hozzápiszkáltunk és újfajta egyensúlyt keres magának a test, vagy egyszerűen nem úgy alkalmazkodik, ahogy szeretnénk :( 
Ezt nagyon szépen kérem, hogy vegyük figyelembe! 
- Gyakori, hogy az erotikus masszázst erre az időre félrerakjuk :) 
Ez nem rajtam múlik :D különbözőek vagyunk, van, akinek éles a váltás Lingam masszázsra egy "szadi-szeánsz" után, főleg, hogy közvetlen utána nagyon tud pihenni az idegrendszer, ami miatt nincs mindenki megelégedve a "teljesítményével" :D
(csendben jegyzem meg, itt vannak a legnagyobb meglepetések :) és a legkeményebbek :) ha értitek, mire gondolok...) ;)
Van, aki pedig úgy gondolja, hogy már-már elégtételként a szenvedésekért, jár neki egy gyengédebb etap :D :D :D
Mindenkinek igaza van...
Ez csak rajtatok múlik!!! Ha titeket tényleg annyira izgat, hogy mennyire viselkedtek férfiasan a kezelés alatt (fickándozások és nyüsszögések) és hogy ez mennyire összeegyeztethető azzal, hogy utána ugyanaz a nő lágyan simogat titeket, aki fájdalmat okozott közvetlenül előtte... :) legyen a legjobb belátásotok szerint :) 
- Komolyabb fizikai munkát ezután 1-2 órával nem érdemes tervezni, mert sokan kicsit be vannak lassulva utána, mert pihenni akar az idegrendszer és különösebben nem kíváncsi a stressz-ingerekre! Ráadásul előőőfordulhat, hogy valami máshol van, mint eddig :D :D :D 
A kezelések utolsó 15-20 percében visszahozom a szándékosan megtúráztatott idegrendszereteket és nagyon world peace és chill out feeling-etek lesz :)) 
Egy hölgy vendégem meg is fogalmazta, hogy a végén, amit csinálok, az teljesen feledteti az azt megelőző élményeket és tényleg mindig úgy jön, hogy ez most kellemes lesz, mert múltkor is az volt :D 

 
 
Ja, és még valami!!! 
EZ NEM EGY SZUPERHŐS KÉPZŐ PROGRAM!!! :D
Nem tudom már, hogy mondjam el szépen, vagy kicsit kevésbé szebben... :) 
Abszolút megértem, hogy az emberi mohóságunk tettekre sarkall, amint úgy érezzük, hogy erősebbek, fürgébbek és teherbíróbbak vagyunk! ;) 
De kérlek, kérlek titeket, PIHENJETEK A KEZELÉS UTÁN, lehetőleg a saját ágyatokban (vagy akiében jól esik) de ne a fekpadon!!! :) Alapvetően nincs vele bajom, ha egy héten kétszer látlak titeket :) de a második ne azért legyen, mert nem hagytátok az idegrendszereteknek hogy feldolgozza azt a másfél órányi tömény ingert, ami a több éve necces területeitek ellen irányult és nagy hévvel meghúztátok magatokat, mert "szuperhírófílingetek" volt!!! :) Jó? :)) 
És (így nem kezdünk mondatot, de mindegy...) nagyon szépen kérlek titeket, hogy legalább aznap igyatok egy fél literrel, literrel több vizet, mert dolgozik a testetek, az idegrendszernek víz kell, hogy a legtávolabbi periférián is leközölje az újdonságokat. Ha nem kapja meg, full dekoncentráltak lesztek, mert akkor a meglévő készletből gazdálkodik :P gátlástalanul :D 
Hallgassatok a "kényelmes, lusta" hangokra :D Legalább 24 órán keresztül :D 
Köszönöm ^.^