A Lingam maga a férfi nemiszerv. 
Fényoszlopot is jelent ;)

 

Technikailag ez a kényeztetési forma a legérzékenyebb pontjaidra koncentrál, azokat ingerli. Érzékeny pont alatt nem csak a hímvesszőt értjük... és nem abból áll, hogy "síkosítóval verjük"... 

Ha csak a fizikai részét nézzük, akkor masszázs során a hímvessző különböző részeire (makk, frenulum vagy fék,herék, gát...) fordítjuk a figyelmet úgy, hogy a reakciók tükrében fokozzuk vagy éppen gátoljuk a merevedést, így a végkifejletet késleltetjük. 
Érintett még az altest és a felsőtest is (ez nagyon fontos!).
 
Energetikailag a férfi-női egyensúlyra törekszünk. Ezt most nem részletezem, két weboldalt tele tudnék írni vele :))) 
Nagyon röviden azért megpróbálom :)) Ha mozdulatokat nézzük, és függetlenítjük magunkat így hirtelen a tanításoktól (milyen őselemek mikor és hogyan játszanak szerepet a folyamatban), akkor az egésznek az a lényege, hogy az ösztöni, kreatív, teremtő, szexuális energiát átminősítsük szeretet-energiává, mert csak az képes gyógyítani a testet és a lelket is. 
Ne ijedj meg, nem fogunk szerelmet vallani egymásnak :)) de tényleg teljesen más rezgésszintje van a különböző energiaközpontoknak/csakráknak/gondolatoknak/érzéseknek, és ha ezt sikerül megtapasztalni, az nem egy mindennapi élmény... ;) 

Érdemes megnézni... Emoto kísérlete (katt rá)

 

Lépten-nyomon lehet hallani, hogy "a tantrikus masszázsnak nem az orgazmus a célja, viszont kellemes velejárója" :) 
Kicsit hozzuk le a hétköznapi szintre ezt a sokszor ilyen... csillámpónis megmagyarázásokat :)) 
Persze, egyébként így van, de kiragadott mondatként elvész vagy totál torzul a jelentése!!! 
A "kérdések és válaszok" fül alatt a 2. és a 3. résznél írtam erről, remélem érthetően és hiteles forrásra hivatkozva :) 
 
Attól függetlenül, hogy ez a masszázs mindkettőnkről szól (mert egy térben ülünk, rám is hat, ami veled történik), én adom Neked! ;) és én mozizom végig :)) 
Nem kell úgy érezned, hogy bármilyen viszonzást várok el (amennyiben ez a bugyim vagy a melltartóm mögötti területre irányul)... el is zárkózom előle! Kérlek, ezt tartsd tiszteletben!
 
Nagyjából ebben a pozícióban történik a masszázs: 
 
Azzal a különbséggel, hogy én több okból masszázságyon csinálom, a fehérnemű marad és nagyobb távolságot tartok ;) a visszaélések miatt...
 
Kisebb dilemmát okoz a "vége". Alapvetően nem tartozik hozzá a magvesztés, attól tantrikus, hogy ezt az energiát transzformálja... viszont azt is tudjuk, hogy a Tantra nem ítél, ezért nincs azzal semmi baj, ha mégis van ejakuláció. Bajnak semmiképp nem baj, csak igazából pazarlás, és ez nagyon magas szintű dolog hétköznapi felhasználása, ami miatt a valódi arcát úgysem mutatja meg. De elég izgi és elég populáris. 
Kicsit olyan, mintha egy gyöngyöt akarnék nektek megmutatni, de az Istennek nem szakadtok le arról, hogy milyen szép az a kagyló ;)) 
Sokáig forrt bennem ez, még nem érzem, hogy végleges álláspontra jutottam, úgyhogy folyamatos átalakulásban van a hozzáállásom, de mindenki nyugodjon meg, ha ő nem szeretne élni a Tantra lehetőségeivel, akkor nem fogom elvenni tőle a kiüresedés megélését :))) 
Csak jeleztem, hogy nem ezen a csapásvonalon szeretnék haladni, hátha akad egy-két jelentkező, aki velem tart ;) 
Ha nem jelzed külön, hogy megtartanád, a végén ki fogom engedni, miután lehetőség szerint 1x-2x már benntartottam :)))