A merevedés, az ejakuláció és az orgazmus kapcsolata

Nagyon divatos manapság Michaela Riedl könyvéből idézni, úgyhogy én is megteszem :)

Az erekcióhoz szükséges vér tehát nem izomerő vagy erőfeszítés következtében áramlik a péniszbe, hanem a "bemeneti artériák" ellazulása révén. Ezért az ellazultság az erős és tartós erekció egyik nagyon fontos feltétele! 

Meg kell még említeni, hogy a férfi szexuális kéjérzése sokkal erőteljesebb, amikor merev a pénisze. Az a férfi, akinek a lingam-masszázs közben nem merevedik meg a pénisze, nem ugyanolyan szexuális kéjt érez, hanem nagyon kellemes, élvezetes érzékenység alakul ki benne, sőt akár spirituális élményei is lehetnek. A merevedés megléte vagy elmaradása tehát nem bizonyítja a lingam-masszázs "sikerességét" vagy "sikertelenségét": mindkét formája kellemes és élvezetes lehet.

 

* a magömlés és az orgazmus kapcsolatáról még szedegetem össze a gondolataimat, úgyhogy idővel azt is igyekszem szépen, érthetően leírni (nyilván arról a pontról, ahol én tartok a megértésemmel...), mert többször találkoztam már azzal, hogy a pénisz abszolút nem volt merev, viszont volt ejakuláció... nem beszélve a magmegtartásról, ami hétköznapi szinten multiorgazmus, energetikailag pedig transzformáció (átalakítás), ami a fejlődésünket segíti elő. A tudatos harcművészek, jógások, és a tantrikák tudják is, hogy hogyan és miért. 
A Tantra alapvetően a kettősséggel dolgozik, megtanít a helyén kezelni a "jó és a rossz" fogalmát, hogy igazából ilyen nincs, minden csak viszonyítás kérdése, vagy annak a mércéje, hogy segíti az utadat, vagy épp valami másra tanít, de megbélyegezni valamit azzal, hogy jó vagy rossz, ... hát ... nem tudom ... szerintem felesleges és értelmetlen. 

 

Az tuti, hogy ennek a három fogalomnak csak az agyunkban van köze feltétlenül egymáshoz :)